lauantai 9. helmikuuta 2013

Ulkoasupäivityksiä

Kyllästyin jo keltaiseen. Vaikka edellinen ulkoasu oli ihan sievä, niin jotenkin keltainen tekopirteys ei tuntunut hyvältä näin talven hämärässä. Ehkäpä viljat ja keltaisuus ovat enemmän loppukesän tunnelmaa, kokeillaanpa talven kunniaksi jotain tällaista hillitympää ja vähän värittömämpää.

Musta-valkoisuuden, erityisesti valkoisen taustan, huonona puolena tuntuu olevan se, että helpommin erottaa valokuvieni laadun. Valitettavasti käytössäni olevan kameran laatu yhdistettynä kämpän vallitsevaan valotilanteeseen (on se jännä, miten kauan kestää hommata ne spottilamput ja vaihtaa olkkariin oikea kattovalo), tuntuu kaikki kuvat olevan hitusen harmaita. Viis siitä kuinka kuvia yrittäisi jälkikäteen pikkuisen korjailla, ei niistä siltikään jälkikäsittelyllä täydellisiä voi saada.

Voihan huokaus. Ehkä täytyy jossain välin sijoittaa kunnolliseen kameraan hitusen valuuttaa.

2 kommenttia:

 1. Hyvin erilainen kuin entinen, mutta oikein kiva ulkoasu! Valkoinen on tosiaankin aika armoton kuville.

  Enpä tajunnut muuten tarkistaa, olitko laittanut vuoden todo-listalle nuo valot :D Nuo hommat voivat olla juurikin niin sivuttuvia. Mutta toisaalta, päivähän on jo alkanut pidentyä ja kohta on jo niin valoisaa, että kuvausongelmat ilmenevät uudestaan vasta syksyllä! Pahin lienee siis jo ylitetty. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole todo-listalla, koska ei ole minun asiani vaihtaa lamppua, kun en kattoon millään vehkeellä yltä. Mr. T. tehköön oman todonsa.

   Meidän kämpässä valaistusongelma on ympärivuotinen, kiitos pohjakerroksen ja sen, että olkkarin ikkuna on vieläpä ilta-auringon puolella. Hämärässä eletään (kameran kannalta ainakin) ilman kunnollista sisävalaistusta.

   Poista