keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Todisteet

...siitä, että olen ainakin yrittänyt ja kokeillut käpyilyä neulalla TODO:n mukaisesti. Oikeastaan tämä on jo hyvin mones kokeilu, mutta ehkä parhaiten onnistunut ja siksi oli oikeutettu pääsemään kuvaan ja blogiin. 

Olen harjoitellut tätä Youtuben avulla, parilla eri vahvuisella neulalla ja useammallakin langalla. Hyvin nopeasti tuli todettua, että neulelangat ja löyhäkierteiset puuvillalangat eivät tähän harrastukseen sovi. Äitiltä onneksi sai ihan ehtaa kalalankaa (6-säikeistä) ja sillä  homma lähti sujumaan jo vähän paremmin. Olen tainnut käyttää kalalangan kanssa neulaa nro 6, joka on aavistuksen liian ohut, mutta seuraava koko olisi jo liian paksu. Pitäisi hankkia virkkauslankaa, niin ehkä jäljestä tulisi vielä parempaa. 

Mutta vielä tässä pitää kehittyä - harjoitella yhdistämään oikeanpaksuinen lanka neula, opetella lukemaan kirjallisia ohjeita, oppia hallitsemaan solmuja/silmukoita tehtäessä niiden kireys sekä ylipäätään työn kiristäminen oikein. Mutta kyllä tämä tästä. Joskus. Ehkä. :D

4 kommenttia:

 1. Hieno ja herkkä! Kauanko tällaisen tekemiseen menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan pikkuinen (halkaisijaltaan kolmisen senttiä), joten ei sen tekemiseen minunkaan kaltaiselta tumpelolta kauhean kauaa mene, ehkä 10-15 minuuttia, ehkä vähemmänkin. Vaikea arvioida, kun en ole katsonut ikinä kelloa. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Ihailen innokkuutta opetella uutta (kun en itse ikinä jaksa :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uuden opettelu pitää tuntuu olevan vähän elämäntapa, aina pitää opetella jotain uusia kädentaitoja. :)

   Poista