keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Lasihelmiä ja hopeaketjua

Kuluneen syksyn aikana on tullut ehdittyä olemaan sellaisillakin Kansalaisopiston kursseilla, joista en ole ehtinyt kirjoittaa blogiinkaan yhtään mitään.

Olen saanut Anopista kyllä todella hyvä kurssikaverin kansalaisopiston kursseille, ja Anopin kanssa kursseilu mahdollistaa Jyväskylän kansalaisopiston tarjonnan lisäksi käymisen kursseilla Uuraisilla, Suolahdessa ja Äänekoskella. Niinpä marraskuun alussa tuli käytyä taas lasihelmikurssilla Suolahdessa, ja joulukuun alussa hopeaketjun punonta -kurssilla Uuraisilla. 

Ennen lasihelmikurssia Siskoni esitti toiveen turkoosista korusta, joten keskityin kurssilla pääasiassa erilaisten turkoosien helmien tekemiseen. Tehdyistä helmistä Sisko sitten valitse itselle mieleisensä. Nyt tilanne on se, että helmistä on putsattu vain Siskon valitsemat, mutta ei oikeastaan muita helmiä, joten eihän niistä sitten kuviakaan ole. 


Lasihelmikurssin lisäksi Anopin kanssa tuli käytyä Uuraisilla hopeaketjun punonta -kurssilla marraskuun lopussa - joulukuun alussa. Tein sillä kurssilla sitten Siskon valitsemaan helmeen ketjun hopeasta. Kurssilla tuli tehtyä muitakin ketjuja, messingistä, mutta lukkojen puuttumisen vuoksi niitä ei ole vielä tullut kuvattua. 


Koska lasihelmi on aika iso, ja Siskoseni melkoisen pieni ihminen, katsoin parhaaksi tehdä melko yksinekertaisen ketjun. Tämä on ihan vain muinaisketjua (2 to 1 -ketjua) ilman sen suurempia, hienompia punoksia.

Lenkit on tehty 0,8mm hopeasta, sisähalkaisija 2,8mm. Lukkona salpalukko. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti