maanantai 30. joulukuuta 2013

Pehmeä joulu

Joulu oli, joulu meni - ja seuraavaksi voisinkin ehkä neuloa jotain muuta kuin sukkia tai rannekkeita. Ja jostain vähän paksummasta langasta ehkäpä. Odotan myös innolla kevään tuloa ja erityisesti valon lisääntymistä - voisi tämä valokuvaaminen onnistua hieman paremmin...


Äitille tuli tehtyä rannekkeet joululahjaksi. Rannekkeet ovat malliltaan sen verran yksinkertaiset, ettei näiden tekemiseen mitään ohjetta edes tarvittu. Neulopinta on 1o1n -neuletta ja ranteissa sekä sormien kohdalla on koristeena tuollaiset pykäreunat. Langan tarkkaa menekkiä ei tullut seurattua, sillä rannekkeisiin käytettiin sukkasten jämiä (n. 20-30 g).Pukki toi äitille myös ohuen ohuet villasukkaset. Syksyn aikana oli ollut puhetta, että äiti kaipaisi arkikenkiin sopivia villasukkia. Sukat ovat malliltaan perussukat, aloitettu kärjestä ja neulottu molemmat yhtä aikaa samoilla puikoilla. 

Lanka: Drops Fabel (musta), Drops Delight (kirjava)
Puikot: 2mm (80cm pyörö)
Koko: 36
Menekki: musta n. 50g, kirjava n. 40g


Ja jos äidille tuli tehtyä sukat, niin pitihän isällekin. Ohjeesta poiketen nämä sukat on tehty kärjestä alkaen, molemmat sukat samoilla puikoilla.

Puikot: 2mm (80cm pyörö)
Lanka: Drops Fabel
Koko: 39-40
Menekki: n. 70g

Ja koska omia vanhempia tuli muistettua sukkasilla jouluna, niin pitihän myös appivanhemmillekin tehdä sukat! Taina Anttilan malli on ihanan yksinkertainen, lähes perussukka, mutta pienellä lystikkäällä vivahteella. Yksinkertainen malli sopii mielestäni mukavasti kirjavalle langalle. 

Malli: Ne On Vaan Sukat / Taina Anttila
Puikot: 2mm (80cm pyörö)
Lanka: Drops Fabel
Koko: 38-39
Menekki: n. 70-80g


Appiukon sukkaset ovatkin sitten mitä tylsimmät perussukat. Mr. T ei halunnut isälleen erityisen värikkäitä tai muutenkaan ihmeellisiä sukkia. Ainoana koristeena tällä kertaa musta raita varressa... Sukat on neulottu kärjestä alkaen, molemmat samoilla puikoilla. 

Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2mm (80cm pyörö)
Koko: 39-40
Menekki: 75g (+ mustaa pari grammaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti