sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Tiskirättien vallankumous

Päätinpä ryhtyä oikein urakalla virkkailemaan tiskirättejä. Intoumuksen syynä oli mökkireissulta, paikallisesta Alemakasiinista, halvennuksesta ostettu Novitan Helmi -lanka (60% puuvilla, 40% bambu). Internet on väittänyt minulle bambulankojen toimivan hyvin tiskirätteihin, joten kokeillaan nyt sitten. Olenkin sangen kyllästynyt jo vanhoihin, kulahtaneisiin, kaupasta hankittuihin rätteihin...


Kotiin oli jäänyt muitakin puuvillalankoja pyörimään, joten testataanpäs samalla niidenkin toimivuutta tiskirätteinä. Näihin rättimalleihin ei nyt ole ohjeita, kun ovat noin yksinkertaisia ja aika pitkälti tuulesta temmattuja - isoäidinneliötä ja v-pylvästä. Reunapitsitkin ovat nyt, mitä sattuvat olemaankaan..


Novita Helmi osoittautui ainakin miellyttäväksi virkata. Eivätkä helmen väritkään (violetti ja turkoosi) ole lainkaan pahoja - päin vastoin. Kokeiluun pääsi myös jostain alennusmyynnistä hankitut Red Heart Cotton Mix (50% puuvilla, 50% akryyli). Valkoiset reunat on virkattu Lidlin puuvillalangalla.

Oikeastaan kokemusta näiden lankojen toimivuudesta tiskirätteinä ei ole - vielä. Jahka rättejä on ehditty testata, niin täytyypäs palata raportoimaan asiasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti