sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kymmenen päivää jouluun!

Enää kymmenen päivää jouluun - eli joulukalenterisukissa puoliväli ohitettu! Ainakin päivien puolesta, ei ehkä määrällisesti kerroksissa. Minun sukissani kantapään kohta alkaa lähestyä, huomenna täytynee varautua siihen. :D


B sukkaan piti neuloa kymmenen kerrosta joululaulusta löytyvällä värillä. En ole mikään valtaisan suuri joululaulujen ystävä, joten kymmenennen päivän aihe oli melko haastava. Joululauluksi valikoitui sitten Lumiukko-piirretystä tuttu Walking in the Air ja siitä väri Midnight Blue. Lankana tuntematon sukkalanka. 


Yhdentenätoista päivänä kyseltiin lempipuuta. Tykkään melko kovasti pihlajasta, joten ajattelin neuloa yksitoista kerrosta ensin rungon ruskealla, ja lopuksi kirjoa silmukoita jäljitellen pihlajan lehden ja marjatertun. Toisin kävi. Useamman silmukoiden jäljittely-yritelmän jälkeen totesin, että raita taitaa sittenkin olla ihan vain kaarnaa. Onhan nuo havupuutkin ihan kivoja.

Lankana Dropsin Fabelia (520P), hieman tuli violetihtavaa raitaakin kerrokseen langan värityksen takia.


Jos lenkkeilen tai käyn kävelemässä (yleensä lumettomina vuodenaikoina), valitsen lenkkipolukseni lähes poikkeuksetta metsän. Ja metsässä ihan parastahan on paksu, muhkea, ja raikkaan vihreä sammalmatto. Kahdentenatoista päivänä neulottiin kaksitoista riviä A sukkaa pihlajalla värjätyllä Novitan Pikkusiskolla. 


Kolmastoista päivä koitti, ja väri valittiin Sudenpentujen Arvonimigeneraattorin avulla. Hitusen Ahkera Rasavilli ja Maanisen Aneeminen Ahmatti ilmoittaa täten, että väriksi valikoitui H.A.R.M.A.A., langaksi Dropsin Fabel, ja sillä neulottiin sukkaan A kolmetoista kerrosta. 


Neljäntenätoista päivänä palattiin taas sukan B pariin. Väri löytyi tällä kertaa muista harrastuksista - minun kohdallani askartelutarvikkeita. Sinisen kirjava (raidoittuva) lanka on ensimmäisenäkin päivänä käytettyä Alize Superwashia, ja kerrosten lukumäärä yllättäen neljätoista. :)

4 kommenttia: