maanantai 22. joulukuuta 2014

Supersankari ja viisi muuta väriä

Muutama päivä jouluun! Kyllä ne kalenterisukatkin kohta valmistuu!15. kalenteriluukku ja sukkaraita paljastui, aiheena suosikkisupersankari. Olen aina vähän vierastanut perinteisiä supersankareita, joita vilisee Marvelin ja DC:n sarjakuvissa. Päädyin lopulta Vartijoista tuttuun Dr. Manhattaniin, joka lienee sarjakuvan naamiosankaraista ja antisankareista ainoa, jolla oikesti on jotain supersankarivoimia.

Lankavarastosta löytyi Dr. Manhattanin turkoosia, käsinvärjättyä Fabelia, jolla neulottiin sukkaa B 16 kerrosta.Kuudennentoista päivän iloihin kuului sukan A jatkaminen kuudentoista kerroksen verran RGB Color Pickerin määrittämällä värillä. Meikäläisen syntymäpäivän syöttö # -kenttään antoi tulokseksi tumman sinisen. Lankana jälleen tuntematon sukkalanka.


Seitsemästoista päivä ja aiheena kiinalainen horoskooppi. Olen horoskoopiltani maa-elementtiä edustava lohikäärme.  Päivän värin poimin lohikäärmeen onnenväreistä, keltainen saa tällä kertaa edustaa kultaa. 

Sukkaa A jatkettiin seitsemäntoista kerrosta käsinvärjätyllä Fabelilla. 

Kahdeksannentoista päivän väri etsittiin Wikipediasta. Satunnaisena artikkelina pääsin tutkailemaan krillien ihmeellistä maailmaa, josta harhauduin syvällisempiin pohdiskeluihin bioluminesenssin tiimoilta. Wikipedian artikkelista selvisi, että meriörvelöt valaisevat hämärää maailmaansa useimmiten vihreällä tai sinisellä valolla. 

B sukkaa jatkettiin 18 kerrosta vihreän ja sinisen kirjavalla Wollmeise Sockenwoll 80/20 Twinilla.


Lempikukka lempivärissään löytyy hääkimpusta: oranssi kalla. Sopivan sävyistä lankaakin löytyi, lankana Novitan Nalle, värjättynä veriseitikillä. Yhdeksäntenätoista päivänä jatkettiin B sukkaa yhdeksällätoista kerroksella.


Kahdeskymmenes päivä ja lempivillasukat tuottivat päänvaivaa. Minulla ei ole mitään tiettyjä lempisukkia, tykkään ylipäätään ohuista villasukista, mutta kaikissa ohuissa villasukissa on jokin vika, jonka takia mikään niistä ei ansaitse etuoikeutettua asemaa lempisukkina. Ja sukkani ovat jokseenkin riemunkirjavia, joten vastaväriäkään ei ole helppo löytää.

Jos kaikkia perusvärejä sekoittaa, niin saa ruskeaa, eikös niin? Sukkaa A jatkettiin 20 kerrosta Dropsin Fabelilla (520P).

Muutama päivä vielä, niin kohta minulla voi olla ihan uudet lempisukat! :D

2 kommenttia:

 1. Tarinat näiden värien takana ovat niin hienoja. Ne tekevät sukista jotain muuta kuin tavalliset raitasukat. Rakastan tätä ideaa, ja ensi vuonna tahtoisin niin olla mukana.
  Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä sukkia on kyllä ollut ihana neuloa juuri niiden henkilökohtaisuuden takia. Kannattaa ihmeessä ensi vuonna lähteä mukaan! :)

   Iloista joulua!

   Poista