torstai 4. joulukuuta 2014

Neljä päivää kalenterisukkia

Kuka ei ole kuullut Jämälankavillasukkajoulukalenterista?

Tuon yhdyssanahirvityskauhistuksen (<3) takia lähdin mukaan Ravelryn Kaheleissa minivyyhtisukkalankavaihtoon saadakseni jämälankavarastooni vähän lisää värivalikoimaan. Joulukuun alkua ja kalenterin alkamista on tässä sitten odoteltukin hetkinen innosta kihisten, onneksi se on vihdoin koittanut!

Ajattelin postailla sukkieni etenemisestä aina jokusen päivän välein, ihan joka päivä en kuitenkaan ehdi tai saa aikaiseksi ilmoitella sukkieni etenemisestä. Ensimmäisen neljän päivän aikana on sukkiin ilmestyneet kärjet sekä parit raidat, joten ehkäpä sukkia kehtää jo hieman näyttääkin.


Ensimmäisenä päivänä neuloin A sukan kärki ja yksi kerros lempilevyn kannesta löytyvällä värillä. Yksittäistä lempilevyä on vaikea määritellä, mutta Porcupine Tree ja etenkin levy In Absentia ovat kulkeneet elämässä mukana jo pitkään. Lankoina Drops Fabel (musta) ja Alize Superwash (sininen). 


Toisena päivänä neuloin kärjen B sukkaan ja kaksi kerrosta stashin kokoa kuvaavalla värillä. Tällä hetkellä lankavarastoni taitaa olla melkoisen lähellä tuota 10 kiloa, joten valitsin keltaisen. Tai oikeastaan lanka taitaa olla hieman luonnollisempi sävy, ehkä oljenkeltainen tai viljaisa kellertävä. Lankana kärjessä edelleen Drops Fabel, raita lankana Lanitium Ex Machinan Basic Sock (väri Golden Barley). 

Kuvio (vasen kuva), jonka avulla väri ja stash kohtasivat, on alkuperäisessä yhteydessään Missä neuloimme kerran -blogissa täällä. Kuva on lainattu luvan kera. 


Kolmantena päivänä piti kuvahaulla etsiä itseä, mutta poimia väri ensimmäisestä kuvasta, jossa ei itse esiinny. Ensimmäisessä sopivassa kuvassa oli katumaisemaa ja kaksi lenkkeilijää. Olen pilkkonut kuvasta pienen kollaasin, kuvasta löytyvistä väreistä. Päällimäisenä alkuperäisestä kuvasta pomppasi kuitenkin esiin  harmaa. Kolme kerrosta B sukkaan neulottiin harmaalla Dropsin Fabelilla.

Kuva löytyy alkuperäisestä asiayhteydestään täältä.


Neljäntenä päivänä raitaväri piti poimia lähimmästä taulusta, ja neuloa kyseisellä värillä neljä kerrosta A sukkaa. Työhuoneen seinällä roikkuneesta opetustaulusta ("Lukkotikin muodostuminen") poimin väriksi beigen kellastuneen taustan innoittamana. Lankana Dropsin Fabel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti