tiistai 10. maaliskuuta 2015

Hyvä peruspipo

Olen tarvinnut jo pidempään hyvää peruspipoa. Sellaista, joka ei ole pitsiä, ja joka vähän suojaisi päätä pakkaselta ja tuulelta. Suunnitelmissa oli heti vähän paksumpi lanka ja tukevampi neulepinta. Rikke tuntui täyttävän pipolle asettamani kriteerit mainiosti.

Rikke on jo päässyt käyttöön ja pakko sanoa, että ihan paras peruspipo. Pysyy hyvin päässä, näyttää kivalta, ja on todella lämmin. Tästä taitaa tulla napakampien pakkaskelien suosikkipiponi.


Malli: Rikke Hat by Sarah Young (Ravelry)
Lanka: Drops Nepal
Puikot: 3,5mm + 4,5mm (40cm pyörö)
Lankamenekki: 96g


Rikke on roikkunut Ravelryn jonossa ja tulostettuna ohjeena varmaan jo vuoden päivät, joten olikin jo aika saada pipo tehtyä. Rikke onkin jo kolmas neule 15 in 2015 -haasteeseen.

Rikke sopi passelisti helmikuun suuren paita- ja pipohaasteen lankahaasteeseen (lanka, josta ei ole aiemmin neulonut huivia/pipoa) ja inspiraatiohaasteeseen (talvi/kylmä).

6 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä kivan näköinen pipa. Käyttäjäkkokemuskin siis vaan vahvistaa, että kyllä mun on ens (tai seuraavaks) talveks saatava tehtyä tämä. Josko sen ohjeen tulostaisi tuohon pöydänkulmalle muiden kaveriksi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jo ens talveksi! Sen verran simppeli ja nopea pipo tehdä, että kannattaa kyllä ottaa puikoille! :D

   Poista
 2. Rikke todellakin on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Yksinkertaisuus ja simppelyys kunniaan! :)

   Poista
 3. Onpas erityisen hieno Rikke! Tämmönen pitäis saada. Toivottavasti ei kuitenkaan tänä keväänä kunnon pipokelejä tule. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tänä keväänä kyllä kauheasti pakkaskelejä ole ollut, mutta kyllä Rikkeä on sentään tuulisina päivinä tullut käytetty. Jyväskylässä ainakin on ollut välillä niin kylmä tuuli, että Rikke on kyllä ollut tarpeen. Toivottavasti kevät tästä kuitenkin vielä lämpiää :)

   Poista