maanantai 20. elokuuta 2012

Kesäkurssien satoa

Vihdoinkin saatiin miehen kanssa aikaiseksi kuvata kesäkurssin korsetti. Ulkona tuntui ja tuoksui jo syksyiseltä, mutta onneksi kuvat näyttävät vielä kesäisen aurinkoisilta todellisesta ilmasta huolimatta!


Korsettikurssilla opettajana toimi sama nainen, joka vetää kurssia myös Jyväskylässä Kansalaisopistolla. Kansalaisopistolla aloittamani korsetti on vieläkin kesken (pitäisi ehkä hävetä), mutta tämä sentään valmistui kurssin aikana niin kuin pitikin. Aikaahan korsetin pykäämiseen oli n. viikko (vajaa 40 tuntia).


Pohjamateriaalina korsetissa on Belle Modestelta tilattua valkoista puuvilla-coutilia. Päällimmäinen kangas on ystävältä saatua vanhaa verhokangasta. Koristenauhat ovat löytö menneen kevään antiikkimessuilta.Edessä plansetti, takana nyöritys ja luut - totta kai - metallispiraalia.  Tämä kulta kuristaa vyötäröltä kevyesti pois n. 8cm. 


Kovinkaan paljoa korsettiani en ole vielä hennonut käyttää, sillä en ole saanut aikaiseksi tehdä sen alle vielä tuubia. Lienee niitä ensimmäisiä asioita, mitä pitää tehdä, jahka koulut taas alkaa ja pääsee paremmille koneille ompelemaan!

Kaikista kuvista kiitos ja kunnia kuuluu Mr. T:lle.

2 kommenttia:

 1. Tuo kangas on kyllä niin supa-kewl korsettina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman kaunein kangas <3

   En tajua, miten joku edes kuvitteli voivansa silputa tämän ihanuuden Materiaalituntemuksen kurssin näytteiksi!

   Poista