torstai 16. toukokuuta 2013

Keramiikka kurssi on ohi - ensi vuonna uudestaan!

Kävin alkuviikosta hakemassa kansalaisopistolta viimeisetkin valmiit keramiikkakurssin työt. Kaikkia en ollut nähnyt itsekään valmiina, kun olivat jääneet viimeisen kerran jälkeen vielä uuniin lasituspolttoa varten. Kurssi oli kaiken kaikkiaan sen verran lystikäs, että luulen meneväni ensi vuonna uudestaan. Haluun mennä uudelleen kurssille, voi tietenkin vaikuttaa myös se, että minulle jäi savia melkoisesti yli, ja jotenkin ne pitäisi saada käytettyä poiskin...


Tumman punainen savi oli kivitavarasavea, hieman rakumaista, mutta kuitenkin löysempää käsitellä. Nappien tekeminen tästä nimenomaisesta savesta oli mukavaa, sillä siihen sai painettua erilaisia jälkiä todella helposti. Tosin valkoinen enkooppi yllätti olemalla sittenkin ei niin kiva kuin olisin toivonut. Nämä napit ovat kooltaan suunnilleen 2,5x3,5cm (reiät on tehty mehupillillä).Pyöreitä nappeja, mutta vaihteeksi pienempinä. Halkaisija näillä on kahden sentin luokkaa, reiät millisiä tai vähän päälle. Ei lasitusta, mutta raitoihin on hangattu mustaa enkooppia.


Sama koko kuin edellisissä, musta enkooppi ilman lasitusta. Kuviointi on tehty rutatulla foliopallolla. 


Ja vielä nappeja dreija-savesta. Sama halkaisija, noin kaksi senttiä, ja pyöreät napit on väännetty hieman kieroiksi. Koristeena pitsikuviota, joka on enkoopattu sinisellä, kirkas lasite. 

4 kommenttia: