maanantai 10. marraskuuta 2014

Tilia x Vulgaris

Olen tässä syksyn aikana hiljalleen kehitellyt omaa lapasmallia. Tai no, omaa ja omaa, eiköhän tämäkin pyörä ole kertaalleen jo keksitty. Ohjeen puhtaaksikirjoitus on vielä hieman kesken, ja vielä pitäisi lapaset testineulottaa jollakin toisellakin neulojalla mahdollisten virheiden korjaamiseksi. Mutta eiköhän malli ole julkaisukunnossa melko pian. 


Ensimmäisestä versiosta tuli omiin kätösiin melko sopivat lapaset - siis melkoisen pienet. Ohjetta piti rukata vähän isommaksi, jotta koko sopisi paremmin normaaleihin naisten kätösiin. Toinen yritys onnistuikin jo paremmin ja koon pitäisi vastata s/m-kokoisia naisten lapasia. 


Malli: Tilia x Vulgaris
Lanka: Novita Hile
Puikot: 5,5mm (80cm pyörö)
Lankamenekki: 75g

Paksusta langasta neulottujen lapasten jujuna on simppeli valepalmikko lapasten kämmenselässä. Malli on suunniteltu Novitan Hileelle (tai vastaavalle paksuhkolle langalle). Mallin nimi juontaa juurensa töistä ja työpaikan ihanista puistolehmuksista. 


Isompien lapausten kuvauksissa assistentti jouduttiin poistamaan paikalta häiriköinnin vuoksi. Paikalta poistuminen ei tapahtunut rauhallisesti, vaan havaittavissa oli väkivaltaista käytöstä mallia kohtaan.  

2 kommenttia:

  1. Tosi nätit lapaset! Minulla on valmistumassa myös palmikkolapaset Hile-langasta omasta päästä keksityllä ohjeella. Toivottavasti niistä tulee yhtä hienot kuin sinun lapasistasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän sinunkin lapasistasi tule oikein mainiot! Hile on kyllä ihan mukavaa neulottavaa :)

      Poista