sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Jämälankavillasukkajoulukalenterin päätös

Jämälankajoulukalenterin viimeisessä postauksessa esitellään raidat 21-24 sekä vihdoinkin myös valmiit sukat! Sukat valmistuivat mukavasti aattona, päätteltiin joulun pyhinä, ja ovatkin sitten vain odottaneet kuvausta tammikuun alkuun. 


21. päivänä väri piti valita lempipiirroshahmon mukaan. En oikein tiedä taas, mikä olisi lempipiirroshahmoni, mutta jämälangoista löytyi sopivasti Totoron mahaan sointuvaa beigeä. A sukkaa jatkettiin Dropsin Fabelilla 21 kerroksen verran. 


22. Päivän raita olikin haastava. En seuraa urheilua, joten kotikaupungin urheilujoukkuetta - muutakin kuin JYPpiä - meinasi olla vähän vaikea keksiä. Onneksi Google kertoi minulle Jaguaareista. Amerikkalaista jalkapalloa! Kyllähän se nyt vähän hauskemmalta kuulostaa kuin tavallainen jääkiekko. :D Joukkueen nettisivuilta löytyi seuran värit: valkoinen, hopea ja musta. Raidoituksella jatkettiin B sukkaa yhteensä 22 kerrosta, langat Dropsin Fabeleita.


Aaton aattona päivän väri oli yötaivas. Tummansininen lankakeräni oli sopivasti kadonnut (löytyi liian myöhään sohvatyynyjen alta), joten yötaivaastani tuli hieman vihertävä. Päätin jättää tämänkin raidan ilman ylimääräisiä koristeluja, koska en ollut yhteenkään aiempaankaan raitaan tehnyt silmukointeja tai kirjoneuletta. Olkoot nämä sukat vain raidalliset. Päivän lanka oli Schoppel Wollen Zauberball. 

Jouluaattona, viimeisen raidan väri poimittiin päivän postauksen kommenteista periaatteella - ota viimeinen väri, jätä uusi tilalle. Sain värikseni ja langakseni sellaisen, jota sukissani ei vielä ollut (jätin tilalle luumun). Värinä siis violetin kirjava, lanka Dropsin Fabel ja kerroksia 24. 

Jouluaattona neulottiin lisäksi yläreunan resorit ja kantapäät. Käytin resoreissa ja kantapäissä samaa lankaa kuin kärjissäkin eli mustaa Dropsin Fabelia. 

Sukista tuli ihanat. Kantapään silmukointi hieman kiristää, jonka johdosta kantapäät hieman töröttää ja ovat rumat, mutta eipä tuo käytössä haittaa. Sukista tuli kuitenkin oikein käyttökelpoiset ja ihanan iloiset. :)

Näillä on hyvä tepastella uuden vuoden alkaessa.

2 kommenttia:

  1. Tulipas kivat sukat! Minä en ole saanut vieläkään aikaiseksi viimeistellä omiani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koitahan viimeistellä, jotta saat omatkin ihanuutesi jalkaan :D

      Poista