keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Vilahduksia korukivikurssilta

Aloitin  kansalaisopistolla syksyllä koko lukuvuoden kestävän korukivenhionta- ja hopeatyökurssin. Kurssi sisältää kivien hionnan ohella tietoa kivistä, sekä kurssilla on mahdollista suunnitella ja tehdä hopeatöitä. Hopean käsittely on jäänyt osaltani toistaiseksi aika vähälle, mutta eiköhän sitäkin tule tässä kevään kuluessa tehtyä.


Syksyn puolella tuli aloitettua yksinkertaisemmista töistä, kiviä tuli muotoiltua hillitysti, ja useimpiin kiviin tuli tehtyä vain reikä ripustusta varten. Lisäksi kokeilin uran kaivertamista kiven sivuun, ja metallin (messinki) upottamista uraan. Alla olevat kivet on kiillotettu jo lopulliseen kiiltoonsa asti, mutta metalliosia (korulenkit, -piikit jne) puuttuu vielä.


Tällä hetkellä työstön alla on vielä tällaisia kikkareita - näistä näyttäisi olevan tulossa mm. rannekoru, hopeaan tai messinkiin istutettuja riipuksia, jne. Vielä viimeiset hionnat näille, niin pitäisi ruveta työstämään metalliosia...


Toivottavasti nämä korut joskus valmistuvat, niin pääsisin välillä vähän vilauttelemaan valmiitakin koruja täällä blogin puolella. :D

4 kommenttia:

 1. Korukivien hionta on mukavaa puuhaa, joskus on ikävä artesaaniopiskelu aikoja :) Nättejä koruja oot tehny! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin mukavaa puuhaa! Ja kiitos, kyllä näistä vielä nättejä tulee, kunhan valmistuvat joskus :D

   Poista
 2. Oih, tuohon jää koukkuun. Kivenhionta on tosi mielenkiintoista. Itse olen käynyt vaan minikurssin, kun aika ei riitä enempään. Vaan olisi se hienoa.
  Mielenkiinnolla odotan kaikkia kaunokaisia mitä meidänkin iloksemme hiot!

  VastaaPoista