keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Joululahjaneuleita

Viime jouluna neulelahjoja oli vain muutama - yhdet kämmekkäät, yhdet hieman myöhästyneet sukat, ja yksi lupaus (piposta).


Malli: Kujeillen by Tiina Kuu (Ravelry)
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 2,5mm
Lankamenekki: 30g 

Äiti oli kaivannut töihin sopivia kynsikkäitä tai kämmekkäitä. En ole vielä kauhean innostunut neulomaan sormia - edes sitä yhden nivelen vertaa - joten äiti sai joululahjaksi kämmekkäät. Mietin pitkään erilaisia vaihtoehtoja malliksi, mutta lopulta mallin päätti Mr. T. Monien eri vaihtoehtojen (pitsisten, palmikkollisten, yksinkertaisten jne) joukosta Kujeillen oli kyllä kieltämättä kaunein. Ei voi muuta sanoa kuin että Tiina Kuun mallit ovat vain ihan liian ihania.  <3


Malli: Konsertissa by Alice Curtis (kirjasta Sukat kahdella puikolla)
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2 mm
Lankamenekki yht. 82g 

Konsertissa -sukat olivat ensimmäiset aikuisten sukat, jotka tuli neulottua Alice Curtisin kirjasta Sukat kahdella puikolla. Olin aiemmin neulonut parit vauvojen sukat ja todennut, että pienissä sukissa tasona sukkien neulominen toimi yllättävän hyvin. Aikuisten sukkien kohdalla en ehkä ole ihan samaa mieltä - sukkien neulominen kahdella puikolla oli melko hidasta, varsinkin kun käytin pitkiä puikkoja pyöröpuikkojen sijaan (sille on siis syy, miksi nämä sukat eivät valmistuneet ennen joulua!). 

Toisaalta täytyy sanoa, että minusta on ihan hauskaa, että neulesuunnittelijat kokeilevat erilaisia lähestymistapoja tuttujen asioiden valmistamiseen. Joillekin tämä tekniikka - sukkien neulominen tasona kahdella puikolla - voi olla todella hyvä tapa tehdä sukkia. Ja muutenkin ainakin kokeilemisen arvoinen. 

Hovikuvaajana toimi taas Mr. T.

4 kommenttia:

 1. Aaaah, hauskat, kauniit ja erilaiset sukat. Juuri hypistelin tuota kirjaa, mutta jätin ostamatta. Ainakin vielä.
  Ja Kujeillen -kämmekkäät ovat ehkäpä maailman kauneimmat. Ei uskoisi, että ne ovat ekakertalaisellekin helpot tehdä, lopputulos on niin tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja on kyllä ihan jännä, kauniita malleja, mutta erikoinen tekniikka. Täytyisi vielä ehkä nykertää toisetkin aikuisten sukat kirjasta, niin pystyisi paremmin suosittelemaan/olemaan suosittelematta kirjaa. :D

   Poista