maanantai 26. tammikuuta 2015

Mitä lankalaihikselle kuuluu? 4/4

Ensimmäinen lankalaihisteluvuosi on takana. Viime vuoden alussa lankavarastoni oli kooltaan kolmisentoista kiloa, tungettuna koreihin ja laatikoihin. Alkuperäinen tavoitteeni oli pudottaa varaston painoa 2 kiloa, mutta tavoite nousi kesän aikana kolmeen. Pienenä lisämausteena olin luvannut itselleni, etten ostaisi lankoja varastoon seisomaan. Poikkeuksena varastolankoihin sai olla kasvivärjätyt langat.

Käytetty yhteensä: 6398g
Lahjoitettu: 2698g
Ostettu: 5050g
Saatu: 692g
Lopputilanne: - 3354g


Ylimmäinen lankalaihiksen valvoja sekä päällimmäinen apulaishupulainen on valvonut laihistelua koko prosessin ajan. Ilokseni voidaan todeta, että alkuperäisistä lankakoreista on kadonnut punainen kauppakori kokonaan ja korissa olleet kasvivärjätyt langat on mahdutettu muihin koreihin. 

Lankoja on tullut paitsi käytettyä, myös ostettua. Ostokäyttäytymiseni lankojen suhteen on kuitenkin muuttunut, en sorru enää mihin sattuu alennuksiin, ja ennen lankojen ostamista mietin aina valmiiksi, mitä voisin niistä tehdä ja kuinka paljon kyseistä lankaa aina tarvitsen miettimääni työtä varten. Suurin osa ostetuista langoista tuli myös käytettyä viime vuoden puolella, mutta joitain käyttämättömiäkin keriä jäi. Vuoden aikana lankoja tuli myös saatua lahjaksi ja voitettua arvonnasta, mutta onneksi sangen kohtuullisia määriä. 


Suurin muutos on ehkä siinä, että tiedän lankakorieni sisällön melko tarkasti. Lankojen merkitseminen Ravelryn Stashiin on vielä pahasti kesken, mutta homma etenee pikku hiljaa. Kaikkia keriä en varmaan edes yritä saada merkittyä, mutta tarkoitus olisi saada kirjattua ylös suurin osa langoista ja etenkin ihanimmat langat ja täydet kerät. 


Ja tänä vuonna uudestaan, eikös niin! Lähtötavoite on sama kuin viime vuonna, kaksi kiloa, mutta varaudun nostamaan tavoitetta, jos hyvältä näyttää. Koska ostokäyttäytymiseni on muuttunut ja neulomistahti on ainakin vuoden alussa ihan hyvä, suhtaudun aika positiivisesti laihisteluun tänäkin vuonna. Lankalaihiksen edistymistä voi seurata omalla sivullaan

2 kommenttia:

 1. Lankalaihis oliskin fiksu idea. Tai mulla lähinnä tuo lankojen laadun ja käyttötarkoituksen järkeistäminen, ei välttämättä määrän pienentäminen. Tätä sietääkin pohtia.
  Sulla on laihis toiminut hyvin, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankalaihis on ollut kiva, se on haastanut ainakin minut miettimään ja pohtimaan, mitä tarvitsen, mihin ja miten paljon. Vuoden aikana koko ajatusmaailmani lankojen kuluttamisesta ja hamstraamisesta on kokenut melkoisen muutoksen - mielestäni parempaan ja kohtuullisempaan suuntaan. Jos lankoja on ennestään kohtuullinen määrä, niin mitäpä turhia laihduttamaan. Mukavaa, jos lankalaihis kuitenkin herättelee pohdiskelua. :)

   Poista