tiistai 10. toukokuuta 2011

Askartelupäivä


Tänään oli askartelupäivä. Vihdoinkin.

Olin Sinellistä tilannut jo huhtikuun puolella hyvissä ajoin tavaraa kortteja varten (liimakalvoa ja tarroja), mutta luvattu viikon toimitusaika olikin yli kaksi viikkoa ja sain tavarani vasta vapun jälkeen, vaikka alunperin suunnitelmissa oli ollut askarrella pääsiäismaanantaina. No, aina ei mene niin kuin suunnittelee. Tänään onneksi sain kivan kaveriporukan mukaan askartelemaan, ettei tarvinnut askarrella yksin kaikkia häiden kutsukortteja.

Hieman kuvaa myös itse työskentelystä. Paljon levällään olevia askartelutarvikkeita ja mikä tärkeintä: kahvikupposia, teetä... Jonkin voimallahan sitä piti jaksaa askarrella.45 kutsun tekemiseen aikaa tänään meni 3-4 tuntia ja tekijöitä oli yhteensä kuusi (enimmäkseen 3 kerrallaan). Aiemmin aikaa oli kulunut jokunen tunti korttipohjan värjäämiseen. Seuraavia materiaaleja oli tullut hankittua kortteja varten:

- kopiopaperia (A4)
- mustaa teetä
- satiininauhaa 20 m
- kaksipuoleista teippiä (rullan koko tuntematon)
- paperiliimaa 3 tuubia
- kirjekuoria (50kpl/paketti)

Korttien väsäämisen aloitin jo varmaan jo helmikuussa. Luokkakaveri oli vinkannut, että teellä värjätty paperi toimii korttipohjana hyvin, joten sitä minunkin oli pakko päästä kokeilemaan. Värjäyksessä kylpyhuone sotkeutui melko hyvin (tee tarttuu aika hyvin posliiniin) ja paperien kuivattaminen ilman kelvollista pyykkinarua oli mielenkiintoista. Papereihin tuli myös melko runsaasti vaihtelua tummuuden suhteen, mutta se on vain hauska asia minusta.

Muuten korttien askartelu olikin sitten leikkaamista ja liimaamista. Organza kiinnitettiin korttiin kaksipuoleisella liimakalvolla. Satiininauhalla peitettiin vähän organzan röppöistä reunaa ja se kiinnitettiin kaksipuoleisella teipillä, jota löysin Askartelupuoti Piasta. Organza oli aarre, joka tarttui matkaan Jyväskylän Kädentaitomessuilta taannoin. Sisäpuolelle korttiin liimattiin paperiliimalla tulostettu arkki, jossa oli runo (tai oikeastaan lyriikat) sekä kutsun tiedot (milloin, missä, mitä). Lopuksi kutsuun liimattiin vielä tarrat.

Suurinta osaa materiaaleista jäi melko runsaasti yli. Hyvällä tuurilla saadaan vielä häiden jälkeen askarreltua kiitoskortitkin samoista aineista, satiininauhaa voi ehkä tarvita hitusen lisää.

Nyt on hyvä mieli, kun kortit ovat valmiita ja vain lähetystä vaille. Kiitos mahtaville apujoukoille!!I lie awake watching your shoulders
Move so softly as you breathe
With every breath you're growing older
But that is fine if you're with me

I pledge to wake you with a smile
I pledge to hold you when you cry
I pledge to love you till I die
Till I die


Daniel Gildenlöw/Pain of Salvation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti