perjantai 27. toukokuuta 2011

Superruokaa smootilassa

Vierailin tänään ensimmäisen kerran Jyväskylän Shasassa. Liike on näyttänyt kiinnostavalta, mutta aiemmin en ole uskaltautunut piipahtamaan sisällä. Tänään oli pakko - myyjäsetä huikkaili sisältä ja käski tulemaan peremmälle, joten ei voinut olla menemättä.
Shasa on mukava lisä Jyväksylään Ekolon, Mangon sekä Punnitse ja säästän lisäksi. Kun ekolo keskittyy ekologisiin ruokiin, Mango maailman kauppaan ja Punnitse ja Säästä ylipäätään erilaisiin jyviin ja kuivattuihin hedelmiin, on hauskaa, että samassa hengessä löytyy kahvilakin. Tai jokin istuskelupaikka, mistä saa nesteitä nautittavaksi.

Shasa tarjoaa siis kahvia ja smoothien tapaisin kylmiä ja lämpimiä juomia. Smoothieksi niitä ei oikeastaan voi sanoa, koska niissä ei ole käytetty pohjana jugurttia tai vastaavia vaan aika usein pakurikääpäteetä. Tunnelmaltaan smootila on pieni, lämmin ja rento. Hippimäisiä ja
maanläheisiä fiiliksiä myös havaittavissa. Henkilökunta on rentoa ja rupattelee paljon.

Superruoka - superfood - on minusta käsitteenä outo enkä ole ilmiötä sisäistänyt. En usko moiseen hömppään, mutta minua ei häiritse, jos muut ovat innolla touhussa mukana. Toisaalta monet superruoat maistuvat jännältä ja erilaiselta - siis ihan hyvältä.

Haluankin siis mainostaa Jyväskylän Shasaa niille, jotka kaipaavat välillä erilaista iltapäiväkahvia tai teetä. :)

Shasan kotisivut löytyvät täältä.
Shasa on myös Facebookissa.

Goji -marjat ovat myös superruokaa.
Minulla ei ole varaa lähteä Aasiaa kuvaamaan marjoja, kuva on lainattu täältä.

4 kommenttia:

 1. kiva blogi sulla, liityin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, jos miellyttää, tervetuloa lukemaan uudestaankin :)

  VastaaPoista
 3. Heii hetkinen, missä tällainen on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli Puistokadulla Pommin läheisyydessä joskus, muutti Kauppakadun yläpään tienoilla (bilispaikan lähelle), mutta nyt en ole tarkastanut asiaa, että vieläkö se jossain siellä on...

   Poista