maanantai 2. toukokuuta 2011

Jatkoa lasinpuhallukseen

Nonniin. Nyt on vihdoin ja viimein kamerassa taas pattereita, joten voi hyvillä mielin jatkaa bloggaamista, kun saa kuviakin! Uhkasin joskus laittaa kuvia siitä, mitä sain lasinpuhalluskurssilla aikaan.

Melkein koko kööri kuvassa. Jätin lasihelmet ja pisarat kuvaamatta, koska ne eivät mitenkään ihmeellisen näköisiä olleen.

Ensimmäisessä lasinpuhalluspostauksessani oli kuvattuna kokoelma pulloja, joista suurin osa taisi olla ruskeaa lasia. En käyttänyt läheskään kaikkia ruskeita pullojani ja oma viinipulloni päätti hajota uunissa. Onneksi kurssilla oli muitakin pulloja käytettävissä.

Lasia käytettiin sekä murskana, että valmiita pulloja ja purkkeja saattoi sulattaa vain hieman ja muotoilla. Kuvan esineitä on tehty molemmilla tavoilla. Kaikki vihreät jutut on tehty kokonaan sulatetusta kierrätyslasimurskasta.


Armas pallosein on valmistettu kierrätyslasimurskasta myöskin. Murskassa taisi olla vihreän lasin lisäksi myös kirkasta lasia sekä aavistus ruskeaa joukossa. Pallo oli
suupuhallusharjoitus.Oikealla: Taidelasiesine. Mitäpä tuosta nyt muuta voisi sanoa? Tikkupuhallettua kierrätyslasia tuollainen kokongi.

Lasikaatimet/kannut. Nämä ehkä parhaiten onnistuneet esineet tehtiin vanhoista vitafit -pulloista. Pullojen kaulaa sulatettiin uunissa niin, että kaulapehmeni riittävästi muotoilua varten.

Ensi vuonna voisikin sitten mennä Kansalaisopiston kurssille tekemään lasihelmiä :)

2 kommenttia:

  1. Parhautta on kyllä nuo kannut! Koululla voisi olla 1 op lasinpuhalluskurssi.

    VastaaPoista
  2. Niin kyllä pitäisi. Mutta onneksi kansalaisopistolta saa sitä, mitä koululta ei löydy :)

    VastaaPoista