maanantai 30. toukokuuta 2011

Yksi valmis ikuisuusprojekti

Joulupukki toi minulle taannoin talvella Nancy Bushin kirjan Pitsihuivit neuloen. Ihana kirja, ihania neuleita ja melko selkeät ohjeet. Ensimmäisenä aloitin neulomaan Lehtikuvioista kolmiohuivia.

Keskiosan kuvio oli helpohkoa ja melko nopeaa neulottavaa. Työtä hidastutti se, että laskin ja merkkasin aina ylös, millä rivillä menin, jotta sain oikean rivimäärän lopulta tehtyä. Kai se oli helmikuussa, kun koitti reunapitsin neulomisen aika. Ja työ jäi jäihin muutamaksi kuukaudeksi.


Tämä mytty on vielä keskeneräinen neule.


Reunasilmukoiden poiminen ei ollut alkuunsa mitään lystiä puuhaa, mutta lopulta nekin tuli kerättyä ja reunapitsi neulottua. Oli toukokuu, kun huivi oli lopulta valmis.

Alkujaan huivista piti tulla arkikäyttöön sopiva kaulahuivi ruskearuutuisen villakangastakkini kanssa. Luulen, että tuosta ei saa kaulahuivia enää hyvällä tahdollakaan - on vähän liian suuri tarkoitukseen. :D Jätin huivin pingoittamatta, sillä neulepinta vaikutti mukavan elävältä ja kupruilevalta. Tosin nyt reunapitsi ei tule kauhean hyvin aina esiin...


Lehtikuvioinen kolmiohuivi
Ohje: Nancy Bush, Pitsihuivit neuloen, Atena 2010
Lanka: Sandness Garn Kitten Mohair, n. 240g
Puikot: 4,5mm, 80cm pyöröpuikot


Virolaiseen neulehuiviin sopii ehkä hyvin virolainen rintakoru kiinnittimeksi?


Siitä tuli... iso. Hups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti