sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ekaa kertaa

opettelen tekemään kirjoneuletta! Jollain ihmeen kaupalla olen onnistunut  jättämään asian toistaiseksi opettelematta, mutta nyt iski hetki ja tilaisuus sellaiseen ryhtyä. Ravelryssa Kahelien KALien Suuressa sukkahaasteessa  2013 oli syyskuussa toisena haastevaihtoehtona "haasta itse itsesi". Aika vapaamuotoinen haaste. Meikäläinen siis päätti opetella uuden neuletekniikan.


Puikot: 3,5 (80cm pyörö)
Lanka 1: 7 veljestä (viininpunainen)
Lanka 2: 7 veljestä (oranssi, veriseitikki)

Näiden sukkien kohdalla on tullut nytkäytettyä vähän uuden vuoden tienoilla laadittua TODOakin hieman eteenpäin, sillä tässä on opeteltu uusi tekniikka ja vähän kyllä alan rakastua tähän (pystyraitojen tekeminen on ihanaa) sekä tyhjennetty lankakoria vanhoista langoista

Ylipäätään tavoitteelle "ostaa vähemmän lankoja, hyödyntää enemmän olemassa olevaa lankavarastoa" kuuluu yllättävän hyvää. En ole kertaakaan tänä vuonna ostanut lankoja varastoon pyörimään vain siksi, että olen törmännyt kauniisiin lankoihin tai vastustamattomiin tarjouksiin. Uusia lankoja olen ostanut vain, jos olen tiennyt heti mihin ne käytetään ja aloittanut työn saman tien. Tällaisia töitä ovat olleet lähinnä työkaverin sukat, ensimmäiset Hiitolat (tarvitsin tummanharmaalle Nallelle kaveriksi jotain muuta lankaa), rannekkeet sekä lapaset merimiehelle. Eli tällaisiakin töitä on yllättävän vähän! Lisäksi tässä syksyn aikana on ostettu langat jo neulottua syyshuiviakin varten, mutta siitä en ole ehtinyt vielä ottamaan edes valokuvia! 

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää pystyraidat. Kun noin hyvältä näyttää jo ekalla kerralla niin varmasti susta kehkeytyy vielä taitava kirjoneuleen tekijä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Täytyy kyllä myöntää, että ei ainakaan vielä tunnu kauhean taitavalta kirjoneuleen tekijältä - sukat kun palautuivat takaisin lankakeriksi toissailta fataalin virheen jälkeen. :D

    VastaaPoista