keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tuparimenu osa 1: menu ja pasteijat

Juhlimme lauantaina tupareita. Tapani mukaan kaikenlaista syötävää ja nöppösteltävää oli melkoisen runsaasti, ehkä hieman jopa turhankin paljon. Mutta isojen ruokamäärien laittaminen on mukavaa, ja olisi kamalaa, jos ruoka loppuisi kesken!



Menu oli seuraavanlainen:

Salaattia
Feta-pinaattipasteijoita
Kinkku-juustopiirakkaa
Texmex-piirakkaa
Suklaapalleroita
Viinimarjamuffinsseja
Sangriaa
+ jotain muuta pientä suolaista suoraan kaupasta

En ehkä kaikkia reseptejä saa yhteen postaukseen survottua, joten tuparimenupostauksia tulee olemaan useampia. Toivottavasti näistä resepteistä löytyy iloa myös jollekulle toiselle. :)

Feta-pinaattipasteijat (20-24 kpl)
iso lehtitaikina (600g) tai vastaavasti voitaikinaa
300g  pakastepinaattia
200g fetaa
yrttejä
mustapippuria
munaa (voiteluun)

1. Murenna feta pieneksi tohjoksi.
2. Sulata pakastepinaatti, puristele ylimääräinen vesi pois ja sekoita fetaan. Mausta yrteillä ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Kaulitse taikina paketin ohjeen mukaan. Jaa kaulittu levy itseäsi miellyttäviksi neliöiksi.
4. Jaa täyte neliöille tasaisesti.
5. Kostuta neliöiden reunat ja painele reunat kiinni. Viimeistele reunat painelemalla haarukalla. Muista tökkiä parit reiät pintaan.
6. Voitele munalla.
7. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.


Feta-pinaattipasteijoiden menestyksen salaisuus on sitten kunnolla rasvainen ja suolainen feta - ei mitään kevyitä salaattikuutioita! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti