perjantai 11. lokakuuta 2013

Luovuuden aika on koittanut

Luovuuden IRSTAUDEN aika on koittanut. 

Kaveripiirissä on ollut tapana rustata omituista ja irstasta jääkaappirunoutta toisten jääkaappeihin. Minulla tosin ei ole ollut jääkaappirunoutta, koska olen ollut hieman laiska sellaista hankkimaan. Ennen kaikkea laiska, toisekseen olin ajatellut että magneettisanoja voisi olla kiva tehdä itse. 

Sanojen toteuttaminen olisi helppoa (dymo!), mutta magneettipuolta mietin pitkään. Mistä saisi tarkoitukseen sopivaa materiaali? Millaisia magneettisia materiaaleja on edes olemassa? Millä niitä voi käsitellä? Mitä välineitä tarvitsee? Päässä pyöri hieman liikaa kysymyksiä ja magneettien käsittely ja leikkaus kuulosti vaivalloiselta. Onneksi Maija Violetin sävyisestä käsityönurkkauksesta bloggasi omasta magneettiprojektistaan.

En edes tiennyt, että magneettiarkkeja on olemassa tai että niitä voi leikata saksilla tai mattoveitsellä. Olin pitänyt haavettani diy-jääkaappirunoudesta liian haastavana. Tuli taas hieman pönttö olo, mutta onneksi internet on täynnä ihania askartelijoita, jotka näyttävät, mikä kaikki maailmassa on mahdollista!

Joten ei kun nettiin ja magneettiarkkeja etsimään. Tilasin magneettiarkit (ja vähän muuta askartelurompetta) Paperilohikäärmeestä.Kissaakin kiinnosti, kun paketti tuli. Oli muuten ehkä hienoin ja luovin pakkausratkaisu ikinä - nurinpäin taiteltu (käyttämätön) pizzalaatikko! 12x12 paperit mahtuivat täydellisesti. ;)


Magneetit arkit ovat yllättävän riittoisia - ainakin verrattuna dymo-teippiin. Kuvassa näkyviin sanaläjiin on käytetty vajaa kaksi magneettiarkkia, mutta neljä rullaa dymoa. Tässä projektissa dymoteippi tulee kyllä kalliimmaksi kuin magneettiarkit, juuri toisinpäin mitä olisin kuvitellut. Runoja tässä vaiheessa on syntynyt vasta yksi, mutta sanat on lajiteltu aakkosittain (a:lla alkavat yhdessä läjässä jne). Runoja odotellessa!


A:lla alkavat. Piti vähän valikoida, etteivät rumimmat sanat osuneet kuvaan. Tein sanoja hieman eri teemoihin liittyen, jotta outojen ja friikkien runojen todennäköisyys kasvaisi. Tällä hetkellä runoja on teemoista mielisairaala, avaruus (tähtitieteellinen, ei matemaattinen tai fysikaan), irstaus, rakkaus, ruoka, unet sekä sota ja muu väkivalta. 
 

Hyvä puoli itse tehdyssä  jääkaappirunoudessa: puuttuvia sanoja/kirjaimia/päätteitä voi aina tehdä tarvittaessa lisää ja uusia teemoja voi kehitellä aina lisää. Itse tykkään mustasta dymosta ja yksivärisyydestä, mutta jos joskus kaipaa enemmän väriä jääkaappiin, niin voi tehdä myös erivärisiä magneetteja. Kuviin ei sattunut, mutta on meilläkin yksi punainen magneetti, ohje jääkaapilla asioiville: "JÄTÄ VIESTI".

3 kommenttia:

  1. Hah! Mahtavuutta olla toisten inspiraationa! :) Hienolta näyttää tämä sinunkin versiosi.

    VastaaPoista
  2. Loistava idea! Meillä on valmiit englanninkieliset runomagneetit, tosin ihan muutamaa lukuun ottamatta ne on muuton jälkeen unohtuneet kaappiin. Niistä muutamista muodostuikin sitten puolivahingossa hengentuote "did dirty - smile @ glow." Vielä kun @ olisi ollut & niin tuo olisi ollut täydellinen. :D

    VastaaPoista