torstai 24. lokakuuta 2013

Ne kirjoneulesukat...

...jotka aloitin syyskuussa, ovat valmiit. Ja ovat olleet valmiina jo jokusen viikon. Tässä välissä ne tuli kertaalleen purettuakin, koska menivät kantapään jälkeen pyllylleen.


(pahoittelen kuvanlaatua)

Puikot: 3,5mm (80cm pyörö) + 4mm (80cm pyörö)
Lanka 1: 7 veljestä (viininpunainen)
Lanka 2: 7 veljestä (oranssi, veriseitikki)
Menekki: 92g (molemmat langat yhteensä)

Ohjeen kantapäässä tuli huomattua omituisuuksia, joita pitää ehkä huomioida, mikäli tulee samalla ohjeella tehtyä sukkia myöhemminkin. Ensinnäkin kantalappu on ohjeessa todella lyhyt. Niin lyhyellä kantalapulla tulee jalkateräkin liian matalaksi eikä sukkaa saa oikein kunnolla jalkaan. Toisekseen, ohjeen mukaan kerroksen ensimmäistä silmukkaa ei nosteta vaan neulotaan - ohjeen mukaan kantalapun reunasta tulee todella möykkyinen ja ruma. Toisaalta, jos silmukan nostaa eikä neulo, niin kantalapun reunaan jää todella vähän silmukoita poimittavaksi myöhemmin... Huoh. Liikaa ajateltavaa.

Huomasin myös, että tarvitsen kirjoneuletta tehdessäni paksummat puikot kuin joustinneuleessa. Vaihdoin työhön varren jälkeen kolmepuolosen puikot nelosen puikkoihin, mutta olisi oikeastaan voinut olla vielä isommatkin puikot (4,5mm), koska kirjoneule ei kuitenkaan jousta yhtään. Menevät nämä kuitenkin jalkaan, joten kelpaavat tällä kertaa...

Kirjoneuleen tekeminen oli tavallaan hauskaa, tavallaan turhauttavaa. Ekalta kirjoneuleelta ei varmaan voi paljoa odottaa, mutta silti hivenen möykkyinen pinta, kireähkö neule ja ongelmat kantapäässä jäivät ärsyttämään aika paljon.

2 kommenttia: