keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Onkos tullut kesä nyt talven keskelle?

Jyväskylässä nautitaan pakkasista. Päivä on kylmimmästä päästä tähän mennessä (tänä talvena siis), joten onkin oiva aika muistella vähän viime kesää, kesäisiä neuleita ja neulefestareita. 

Neulefestarien ennakkona Titityy ja Heidi Alander järjestivät Let's Festival! -kalin, jossa neulefestarien tunnelmaa etsittiin porukalla neulomalla uutta Ruusupuu -huivia. Neuleohje oli ennen festareita mahdollista saada vain ostamalla Titityystä kaksi vyyhteä Louhittaren Luolan luonnotarta. Sittemmin festareiden jälkeen ohje on ollut vapaasti ostettavissa Ravelrysta.


Malli: Ruusupuu by Heidi Alander (ravelry) 
Puikot: 3,5mm (80cm pyörö)
Lanka 1: Louhittaren luola, Luonnotar (Munakoiso), 100g
Lanka 2: Louhittaren luola, Luonnotar (Kekäle), 100g
Lankamenekki yht: 200g


Huivimallin hempeästä nimestä huolimatta itse en lähtenyt kovinkaan hempein värein liikkeelle. Luonnottaren värivalikoima oli ja on edelleenkin huiman herkullinen, joten valinta värien suhteen oli vaikea. Toiseksi langaksi oli suositeltu kirjavaa, mutta koska en itse ole kovinkaan suuri kirjavien lankojen ystävä, menin kahdella lähes semisolidilla värillä. Yritin tietoisesti välttää itselleni tyypillisiä väriyhdistelmiä, joten nyt mentiinkin sitten räikeällä violetin ja oranssin yhdistelmällä. 

Luonnotar osoittautui täydelliseksi langaksi neuloa. Yksisäikeinen, kierteetön merinolanka neuloontui nopeaksi, ja on käytössä ihoa vasten todella ihanan tuntuista. Molemmat vyyhdit kuluivat huiviin lähes kokonaan, ohjeen lankamenekki olikin todella hyvin arvioitu. 

Ohje oli muutenkin taattua Alanderia - simppeli, mukava neulottava, ja kaikin puolin näyttävä. Syksyn ja talven mittaan, kun huivia on tullut jo käytettyä, on tästä tullut yksi lempparihuiveistani.


Näin uuden vuoden ollessa aluillaan, on neulefestaririntamaltakin kuulunut jo uusia, iloisia uutisia: kesän 2017 festaripäivät on julkaistu! <3

2 kommenttia: